Болгарія – країна, знаменита своєю багатою культурною спадщиною та витонченою рукодільною продукцією, пропонує світові неперевершені таємниці. Однією з них є еліксир з пелюсток болгарської троянди – надзвичайно цінна та натуральна продукція, яка добувається з дбайливо обраних лепестків Rosa Damascena.

Що таке трояндовий мед

Це вираз справжньої болгарської традиції та ремесла. Відомий також як "болгарський еліксир", цей надзвичайний продукт отримується завдяки витонченому процесу збору та обробки пелюсток болгарської троянди, або Rosa Damascena. Ці легкі та ароматні пелюстки відомі своїми дивовижними властивостями, і їх використання в різних сферах медицини та кулінарії вже століттями вражає світ.

Продукт може стати улюбленим серед тих, хто полюбляє:

Готувати і експериментувати: ви відкриєте нові смакові враження, він може стати відмінною можливістю спробувати щось неординарне. Трояндовий мед може слугувати як унікальний інгредієнт для приготування різноманітних страв, від десертів до основних страв. Він додасть незвичайний смак та аромат до будь-якого страви.
Приділяти увагу здоровому харчуванню: трояндовий мед є натуральним продуктом, і його можна використовувати як замінник цукру або інших підсолоджувачів у рецептах. Він має менший глікемічний індекс, ніж деякі інші солодощі, тому він може бути бажаним для тих, хто прагне підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Ароматерапію: трояндовий мед має приємний аромат, який може допомогти зняти стрес та розслабитися. 


Символіка та традиції

Трояндовий мед також несе в собі символіку та традиції болгарського народу. Легенди та оповідання про красу легендарної болгарської троянди передаються з покоління в покоління, а еліксир з її лепестків стає зв'язком між минулим і сучасністю. Трояндовий мед став частиною національної спадщини та гордості, що підкреслює важливість рідної природи та рукодільницького мистецтва.

Використання в кулінарії

Його можна використовувати як замінник меду або сиропу агави для підсолоджування чаю, кави та інших напоїв. Трояндовий мед надає напоям неповторний аромат та ніжний смак, який відзначається легкістю та приємною солодкістю. Декілька крапель цього еліксиру додають особливий шарм будь-якому напою, роблячи його не лише смачним, але і ароматним досвідом. Також його використовують, як заміна звичайному меду.

Далі ми покажемо вам, як використовувати трояндовий мед (еліксир) на вашій кухні. Це рецепт сирників, якими ви зможете порадувати себе і рідних, а також формула неординарного напою, який  буде освіжати у спеку.

 

Сирники з трояндовим медом

сирники з трояндовим медом, трояндовий мед, еліксир троянди рецепти

Це неймовірно смачна та ароматна страва, яка здивує вас та ваших гостей своєю унікальністю. Основний інгредієнт - це "трояндовий мед", який надає сирникам неповторний смак. Що нам знадобиться:

Інгредієнти:

250 г творогу
1 яйце
3 ст. ложки "трояндового меду"
3-4 ст. ложки борошна
1/2 ч. ложки розпушувача тіста (соди)
Щіпка солі
2-3 ст. ложки рослинної олії для смаження
Пудра цукру для прикраси

Інструкція:

У глибокій мисці змішайте творог, яйце. Переконайтеся, що усі інгредієнти добре перемішалися. Додайте "трояндовий мед" до суміші та знову добре перемішайте. Поступово додавайте борошно та розпушувач тіста, змішуючи все до однорідної консистенції. Тісто повинно бути легким та м'якою масою, але не дуже липкою. Якщо тісто дуже липке, додайте трохи більше борошна. Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Руками сформуйте невеликі кульки з тіста і сплощіть їх, утворюючи плоскі “котлети”. Обсмажувати сирники на розігрітій сковороді з обох боків до золотисто-коричневої скоринки, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Після обсмажування викладіть готові сирники на паперий рушничок, щоб зняти зайвий жир. При подачі можна прикрасити цукровою пудрою і полити еліксиром троянди.

 

Трояндовий Лимонад

трояндовий лимонад, троянда мед лимонад, еліксир троянди рецепти

Один з найпрекрасніших способів насолодитися цим унікальним продуктом - приготувати трояндовий лимонад. Ось як це зробити:

Інгредієнти:

2-3 ст. ложки "трояндового меду"
Сік з 3-4 свіжих лимонів
4 склянки води
Кілька ломтиків свіжої трояндової пелюстки (для прикраси)
Льод
М'ята (для прикраси, за бажанням)

Інструкція:

У великій ємності змішайте свіжий лимонний сік та "трояндовий мед". Переконайтеся, що мед ретельно розчинився у соку.
Залийте водою і додайте кубики льоду. Акуратно перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися. Прикрасьте кожну склянку декількома пелюстками болгарської троянди і, за бажанням, листочками м'яти.
Якщо ви хочете, щоб лимонад був менш кислим, можна додати трохи більше "трояндового меду".
Для додаткового аромату можна використовувати не тільки лимони, але й інші цитрусові фрукти, наприклад, апельсини чи грейпфрути.

З любов'ю, ваша Біороза.
З додаткових питань можна звернутися в коментарях до посту або безпосередньо у фізичному магазині в Одесі - ми завжди розповімо про продукцію і допоможемо з вибором і замовленням.
Поводьтеся із задоволенням!